Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

RODO

KLAUZULA INFORMACYJNA PRZEDSZKOLA NR 29 W GDYNI

Podstawa prawna:

  • Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.U. UE L 119 z 4 maja 2016 r.).
  • Ustawa z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe (Dz. U. z 2019 r. poz. 1148 z późn. zm.);
  • Ustawa z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty ( Dz. U . z 2019 r. poz.1481 z późn. zm.)
  • Ustawa z dnia 15 kwietnia 2011 r. o systemie informacji oświatowej z późniejszymi zmianami ( Dz.U. z 2018 r. poz.1900).
  • Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 9 sierpnia 2017 r. w sprawie zasad organizacji i  udzielania pomocy psychologiczno-pedagogicznej w publicznych przedszkolach, szkołach i  placówkach (Dz.U. z 2017 r. poz. 1591)

Informujemy, że:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych oraz danych osobowych Pani/Pana dziecka jest Przedszkole nr 29, ul.Unruga 53, 81-181 Gdynia, tel. 58 625 09 67, e-mail: przedszkole@p29.edu.gdynia.pl
  2. Inspektor danych osobowych Pani Luiza Bukowska e-mail: edu.iod@gdynia
  3. Celem zbierania danych jest wypełnianie statutowych zadań Przedszkola w zakresie opieki, wychowania i kształcenia Pani/Pana dziecka. art.6 ust.1 lit.C).
  4. Dane udostępnione przez Panią/Pana będą przekazywane:
    • podmiotom przetwarzającym dane w naszym imieniu w procesie rekrutacji do przedszkola i  kontynuacji edukacji przedszkolnej oraz udzielania pomocy psychologiczno-pedagogicznej wychowankom przedszkola,
    • podmiotom udostępniającym nam programy umożliwiające naliczanie odpłatności za pobyt dziecka w przedszkolu,
    • szkołom podstawowym w celach informacyjnych dotyczących realizacji obowiązku przedszkolnego,
    • Systemowi Informacji Oświatowej w celach statystycznych.
  5. Odbiorcami danych będą tylko instytucje upoważnione z mocy prawa.
  6. Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały profilowaniu.
  7. Administrator danych nie przekazuje danych osobowych do państw trzecich lub organizacji międzynarodowych .
  8. Dane osobowe będą przetwarzane i przechowywane przez okres nie dłuższy niż jest to niezbędne do realizacji celów dla jakich zostały zebrane, w tym przez okres przewidziany w przepisach dotyczących przechowywania i archiwizacji dokumentów.
  9. Na mocy przysługujących Pani/Panu uprawnień może Pani/Pan złożyć do Dyrektora jako Administratora Danych Osobowych wniosek o:
    • sprostowanie/poprawienie danych osobowych własnych lub dziecka,
    • usunięcie danych przetwarzanych bezpodstawnie lub umieszczonych na naszej stronie internetowej,
    • ograniczenie przetwarzania danych osobowych,
    • dostęp do danych (o informację o przetwarzanych danych oraz kopię danych).
  10. Informujemy o przysługującym Pani/Panu prawie do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych Pani/Pana lub danych Pani/Pana dziecka. W przypadku sprzeciwu nie będziemy mogli przetwarzać Pani/Pana danych osobowych lub danych osobowych Pani/Pana dziecka, chyba, że wykażemy, iż istnieją ważne, prawnie uzasadnione podstawy do przetwarzania danych, a zwłaszcza dla wypełniania statutowych zobowiązań Przedszkola wobec Pani/Pana dziecka.
  11. Dane osobowe Pani/Pana oraz Pani/Pana dziecka będą przetwarzane w formie papierowej i  elektronicznej.
  12. Jeżeli uważa Pani/Pan, że przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych lub danych osobowych Pani/Pana dziecka narusza przepisy prawa, ma Pani/Pan prawo wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Dane kontaktowe Przedszkola - ul.Unruga 53, 81-181 Gdynia, tel. 58 625 09 67, e-mail: przedszkole@p29.edu.gdynia.pl 
Administrator Ochrony Danych w Przedszkolu - Joanna Długońska-Duber dyrektor@ps29gdynia.pl 

 

KONTAKT  do Inspektora Danych Osobowych:

Luiza Bukowska
tel.: 58 761 77 27 
adres email: l.bukowska@gdynia.pl

Data dodania: 2018-10-03 20:49:59
Data edycji: 2019-08-22 15:54:32
Ilość wyświetleń: 365
Bądź z nami
aktualności i informacje
Twój Boks
Dowolna informacja
Przykładowy button